Onze Kandidaten

Rudi Beeken

Ervaren politicus en huidige burgemeester. Rudi combineert zijn juridische loopbaan met een sterke focus op het verbeteren van de lokale infrastructuur en dienstverlening. Hij staat bekend om zijn inzet voor de gemeenschap en zijn onafhankelijkheid.

Rudi werd geboren in 1969 en groeide op in de plek waar hij vandaag samen met diens gezin nog steeds woont, net zoals diens voorgangers die de langgevelhoeve langs de Halensebaan in Kraasbeek bouwden in de jaren 1780. Hij deed de lagere school in wat vandaag ’t Hagekind noemt, secundair onderwijs in het Damiaaninstituut in Aarschot en hoger onderwijs aan de Leuvense universiteit, waar hij diploma’s behaalde in de rechten, een aggregaat voor het hoger secundair onderwijs en het hoger onderwijs van het korte type, filosofie, criminologie en kerkelijk recht. Sinds 1992 is hij onafgebroken als advocaat verbonden aan de Leuvense balie, wat hij van plan is om te blijven doen tot in 2036: “Mijn vrij beroep geeft mij de luxe van niet financieel afhankelijk te zijn van mijn politiek mandaat en geeft mij op die manier heel veel onafhankelijkheid.”, aldus Rudi Beeken. In theorie is hij omwille van de hoogstamfruitboomgaard die verbonden is aan “De Manhaeg” ook nog landbouwer in bijberoep, maar dat blijkt in de praktijk voornamelijk te zijn om een beheersovereenkomst te kunnen afsluiten met de VLM (klein landschapselement). Hij behoorde tot de eerste lichting waarvan de legerdienst werd opgeschort, maar is niettemin gebrevetteerd parachutist en houder van diverse wapenvergunningen.

Professioneel en politiek heeft hij een erg druk bestaan, zodat er daarvoor weinig marge over blijft. Er wordt verteld dat hij over de grootste Talking Heads-muziekverzameling ter wereld zou beschikken, die hij sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw systematisch en tot op heden opbouwt.

Al van in de studententijd blijkt Rudi de politieke microbe goed te pakken te hebben, hetgeen ervoor zorgde dat hij als toenmalige algemeen secretaris van het Liberaal Vlaams Studentenverbond heel wat van de actuele regionale en nationale politieke kopstukken persoonlijk leerde kennen. Aansluitend werd hij jongerenvoorzitter in het arrondissement Leuven en algemeen secretaris van Jong Vld, hetgeen hem in Brussel letterlijk na de sleutels van het partijgebouw van de toenmalige PRL ook die van Open VLD opleverde.

Lokaal volgt onze burgemeester alle gemeenteraden zonder uitzondering sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 1988, hetgeen van hem het grootste politieke geheugen van onze gemeente maakt. Eerst zes jaar vanop de publieksbanken, dan zes jaar vanop de oppositiebanken en sindsdien mits een onderbreking van een legislatuur gedurende 18 jaar als burgemeester. Tijdens zijn “wacht” werden bijvoorbeeld de gemeentelijke financiën opnieuw gezond, kwamen er voor het eerst voorzieningen voor de zachte weggebruikers die naam waardig, en wordt er ingezet op de ontdubbeling van de rioleringen en de strijd tegen wateroverlast. Als er in Tielt-Winge een nieuwe stelplaats gekomen is, de Diestsesteenweg volledig heraangelegd wordt, de ganse gemeente als eerste in Vlaanderen een volledig energiezuinige openbare verlichting heeft, Tielt-Winge sorteerkampioen is van de ganse wereld en de sterkst groeiende gemeente is in gans Oost-Brabant, dan zijn dat stuk voor stuk realisaties van Uw en onze burgemeester.

Regionaal is het anderen ook al opgevallen dat Tielt-Winge sinds de komst van Rudi Beeken boven haar gewicht speelt. Om die reden werd hij eerst ondervoorzitter en nadien voorzitter van de hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant. Van die gelegenheid werd er gebruik gemaakt om de private ambulancedienst die onder meer Tielt-Winge bedient verder te professionaliseren en te integreren in de openbare dienst van de hulpverleningszone. Om dezelfde reden werd hij gevraagd als voorzitter van EcoWerf, waar hij heel wat vernieuwingen doorvoerde en ook zwaar investeerde ten behoeve van het klimaat. Ook de verplichte uittreding van de provincie Vlaams-Brabant wist hij dit jaar zonder kleerscheuren voor gemeenten, provincie en EcoWerf tot een goed einde te brengen. Rudi is ook voorzitter van de lokale politie en stelde voor om hetzelfde te doen voor alle andere gemeentelijke bevoegdheden en dus op dat niveau te fusioneren. Dit komt erop neer dat men als politicus eigenlijk bereid is om zichzelf af te schaffen. Alhoewel onze gemeenteraad dat unaniem zag zitten, bleken de andere betrokken besturen daartoe niet bereid. “De collega’s beweren dat het behoud van hun mandaat in het belang van hun bevolking zou zijn, maar ik denk dat dat vooral in hun eigen belang is, een gemiste kans, maar dat is zeker en vast niet aan ons te wijten.”, aldus Rudi Beeken.

Kortom: Uw huidige burgemeester heeft partijpolitiek neutraal veel invloed in de regio en daarbuiten. Hij bestuurt alle inwoners van alle deelgemeenten en is dagelijks bezig met het welzijn van de bevolking.

Sofie Van Krunkelveldt

Sofie Van Krunkelveldt is een “selfmade woman” die haar carrière heeft opgebouwd in de IT-wereld. Ze begon als projectcoördinator en groeide door naar projectmanagement en teamleiding. Sofie heeft zich daarnaast sterk ingezet in het verenigingsleven en is bestuurslid van dansschool Kmove.

De kinder- en jeugdjaren van Sofie bevonden zich rond de kerktoren van de deelgemeente Sint-Joris-Winge. Haar lach en stem klonken luid, soms tot ergernis van de leerkrachten. Dat leidde vaak tot opmerkingen op het schoolrapport dat haar mond niet stil stond. Wanneer Sofie niet op de schoolbanken zat, vond je haar in de dansschool of in het Chirolokaal.

Als “selfmade woman” werkt Sofie nu in de IT wereld, waar zij haar mannetje staat tussen “engineers”. En zij is best wel trots op die verwezenlijking. Van projectcoördinator klom ze op tot projectmanagement en nu sinds enkele jaren ook verder tot teammanager. “Het leiden van een team vergt moed en visie. Soms bots je al eens met collega’s over strategieën of dien je niet zo’n leuke boodschappen te brengen.”, aldus Sofie Van Krunkelveldt. Deze ervaring neemt ze mee in de hedendaagse uitdagingen.

Naast de actuele uitbating van het museum “Huis van het Belgisch-Franse Verzet 1940-1945”, was zij tot voor enkele jaren voorzitter van de afdeling Ferm van Sint-Joris-Winge, die helaas verdween.

Maar de inzet in het verenigingsleven gaat verder als bestuurslid van dansschool Kmove, die al meer dan 40 jaar onze inwoners van klein naar groot laat dansen.

De stap naar een nieuw gemeenschapscentrum: ontmoetingsplaatsen zoals het GC De Maere zitten voor vele inwoners van Tielt-Winge ingebakken in hun collectieve geheugen. Al meer dan 40 jaar de thuishaven voor vele van onze verenigingen, een huis van cultuur en educatie door de jaren heen. Optredens, fuiven, kerstmarkten, quizronden, eetdagen, muziekacademie, dansles… noem maar op. Sofie maakt er zelf deel van uit. Maar deze dame heeft een intensief leven achter de rug. Je kan uren pallaveren over wat had moeten gebeuren of wat de toekomst van het complex biedt. De boodschap is nu echter wel om voor iedereen een haalbare kaart te kiezen naar een fijne en duurzame oplossing. Zelfs in de ruimere zin van het woord “ontmoeten”. Een samenspraak met onze buurgemeenten geeft zelfs een betere visie.

“Wat als we de site nu eens inkleuren naar die evolutie, maar met respect voor de bestaande waarden?”, aldus Sofie. Een nieuw bouwcomplex met moderne faciliteiten voor de vele verenigingen, maar ook de wegen naar een dagelijkse ontmoetingsplaats. Een plaats waar ook kan gewoond worden. Waar een bibliotheek haar plaats vindt. Waar les kan gegeven worden. Waar je met je familie en vrienden kan samenzijn en nieuwe herinneringen maken. Hier zal Sofie de komende jaren met volle overtuiging mee aan werken.

Gunther Clinckx

Gunther, een geboren en getogen Tielt-Wingenaar, vervult de rol van schepen van openbare werken. Hij staat bekend om zijn sterke betrokkenheid bij de lokale politiek en zijn inzet voor de vernieuwing van fietspaden, riolering en andere belangrijke infrastructuurprojecten in de deelgemeenten.

Gunther Clinckx 3de plaats Wij Tielt-Winge °6 april 1980 Gehuwd met Ineke Putseys samen één zoon van 19jaar Florian Clinckx Huidig schepen van Openbare werken Professioneel 3D-printen omvat zijn hoofdberoep bij Commscope waar hij tevens bedrijfscoördinator voor ACLVB is.
Gunther Clinckx, een rasechte Tielt-Wingenaar, staat als schepen van Openbare werken in Tielt-Winge altijd paraat voor de inwoners. Zijn stamboom loopt terug tot 1585, met Ludovicus Clinckx als voorouder. Zijn zoon Robinus werd in 1615 geboren te Sint-Joris-Winge. De volgende zeven generaties werden ook allemaal in Sint-Joris-Winge geboren, waarna het spoor naar Houwaart leidt. Zijn betovergrootvader was politiek actief als voorzitter van het Armbestuur, en zijn grootvader was schepen in Houwaart. Gunther groeide op in Sint-Joris-Winge, maar woont nu met zijn gezin op de Roeselberg in Houwaart.

Zijn passie voor lokale gemeentepolitiek kreeg hij mee van zijn grootvader Maurice, die hem leerde om goed voor alle inwoners te zijn en vooral niet naar politieke kleur te kijken. Gunther is trot op de vernieuwingen in Tielt-Winge tijdens deze legislatuur. Vooral de spreiding van werken over alle deelgemeenten valt op, iets wat in het verleden wel eens ontbrak, vooral bij de kleinere deelgemeenten Meensel-Kiezegem en Houwaart.

Meensel Kiezegem: Fietspaden in de Heibosstraat, Attenrodestraat en Binkomstraat werden vernieuwd. Ook de parking bij de kerk in Meensel en aan de voetbal van FC Meensel-Kiezegem kregen net als de douches daar een fikse opwaardering. Ook het rioleringsproject in de Wersbeekstraat is reeds afgerond.

Houwaart: Nieuwe fietspaden Heikant en momenteel loopt de vernieuwing voor de fietspaden van de Kriebekestraat. Uiteraard zijn de mooiste realisaties de opwaardering van de site rond de kapel van de Roeselberg en de omgeving van de kerk van Houwaart. Beide projecten uitgevoerd door onze eigen talentvolle arbeiders.

Sint-Joris-Winge : Het kerkhof werd vernieuwd en in het Wingeveld zijn nieuwe stoepen aangelegd. Skateterrein kreeg nieuwe asfalt net als het (fiets)wegje tussen beide scholen Nieuwe ramen voor de pastorie naast het gemeenschapscentrum. Hier lag de prioriteit op het aanpakken van de wateroverlast regio Oude Tiensebaan door de bestaande gracht om te leiden en zo de Sassenbeek te ontlasten.
Tielt : Rioleringsprojecten in Tomberg-,Rijsberg-,Dries- en de Statiestraat werden uitgevoerd. Het zwaartepunt lag op de as Blerebergstraat en Rillaarseweg, waar de riolering ook werd aangepakt. Ondanks een failliete aannemer en de veelvuldige regen is het trace nu volledig vernieuwd, inclusief een veilige schoolomgeving.

Gunther staat bekend om zijn bereikbaarheid en inzet voor inwoners. Het is best een stevig parcours dat gereden is, met vallen en opstaan maar hij is steeds bereikbaar voor onze inwoners om te helpen waar nodig. Die bereikbaarheid is zijn handelsmerk, hij probeert steeds zich in te zetten voor wie hem contacteerde natuurlijk kan hij niet op elke vraag ja antwoorden, maar wel begripvol naar een oplossing zoeken.

Zijn toekomstvisie omvat onder andere het realiseren van een nieuw gemeenschapscentrum in Sint-Joris-Winge, grondige renovatie van het ontmoetingscentrum in Meensel dringt zich op en het omtoveren van het oude gemeentehuis in Houwaart tot een modern gebouw voor kinderopvang met extra scoutslokalen gaat in volle uitvoer. Net als de plannen voor de nieuwe loods in Tielt om onze arbeiders het comfort te bieden wat ze nu al jaren missen. Dit samen met een resem rioleringsprojecten die de komende legislatuur hun uitrol zullen vinden in volgende straten : Kaaskorf, Rillaarseweg & Haldertstraat (eerste deel) – centrum Kiezegem – Motbroek en omgeving Roeselberg Stokskestraat – Beurtstraat – Vlooybergstraat – Missing link Heuvelstraat en Horenweg – Haksberg – Lindestraat -….
Kortom een pak werk ligt op de plank en hij is klaar om opnieuw de komende legislatuur het beste van zichzelf te geven! Steeds bereikbaar steeds in de weer voor iedereen, al vraag hij nu een inspanning van jullie door te komen stemmen op 13 oktober zodat Gunther het verschil kan blijven maken.
Wij komen alvast met 21 sterke kandidaten idealiter geef je elk van hen uw stem.

Gerry Caluwaerts

Gerry is een actief gemeenteraadslid met een sterke focus op sport en toerisme. Hij zet zich in voor de organisatie van sportevenementen en het bevorderen van lokale economische initiatieven in Tielt-Winge.

Geboren en getogen in Motbroek, nabij het voormalige voetbalveld, weet Gerry als geen ander hoe sport mensen verbindt. Hij gelooft rotsvast in het motto: ‘samen bereiken we meer’. Of je hem nu tegenkomt bij een stratenloop of op het padel veld, Gerry staat bekend als een enthousiaste bruggenbouwer die actief oplossingen zoekt. Zo ijverde hij ook succesvol voor de Finse piste die binnenkort aan het Solveld wordt gerealiseerd.

Stem op Gerry Caluwaerts voor een sprankelend en sportief Tielt-Winge! Waar ondernemen centraal staat.

In élke deelgemeente een vlot bereikbaar AED-toestel dat levens redt; de lokale economie stimuleren met een actie ‘Shoppen in Tielt-Winge’; het toerisme boosten met een Wijnbank op de Houwaartse berg, en om die te financieren een unieke wijnloop op poten zetten, …

Gerry’s inzet voor Tielt-Winge was overduidelijk de afgelopen zes jaar als gemeenteraadslid. Hij vervulde tot nog toe vooral een ondersteunende rol binnen de coalitie, en wil zich nu nog meer inzetten voor Sport, Toerisme, Jeugd en de lokale economie.

Kies voor een sportief en bruisend Tielt-Winge. Stem op nummer 4, stem op Gerry!

Germaine Willems

Een politieke rots in de branding met 36 jaar ervaring. Als voormalig schepen van openbare werken en huidige schepen van sport en jeugd, is Germaine een vertrouwd gezicht in de gemeenschap en blijft ze zich inzetten voor de inwoners.

Voor de Tielt-Wingse bevolking is Germaine Willems beter gekend als ‘Germainke’. Ze is moeder van Ilse Beeken en weduwe van Paul Beeken. Sinds 1989 is ze gekend als steevaste politiekster en hierdoor al 36 jaar actief binnen Tielt-Winge.

Als 73 jarige vrouw is zij één van de betrouwbare rotsen binnen deze nieuwe partij en draagt zij ook nu weer steevast haar steentje bij tijdens de komende verkiezingen. Met 2 legislaturen als schepen van openbare werken (2012 -2018) en als huidig schepen van sport, vrije tijd, jeugd en cultuur (2018-2024) is zij zeker en vast op de hoogte van het reilen en zeilen van binnen onze prachtige Hagelandse gemeente.

Germaine koos er destijds zeer bewust voor om niet via de sociale media te communiceren met of naar de bevolking toe. Ze is van mening dat het belangrijker is om er werkelijk te staan voor de bevolking, rechtstreeks te communiceren met de mensen zodat er geluisterd kan worden naar voorstellen en ideeën. “Hierdoor wordt je werkelijk geconfronteerd met dagdagelijkse ongemakken of ongenoegen om deze dan toekomstgericht te kunnen uitvoeren en aanpakken.”, aldus Germaine Willems.

Dit maakt van Germaine dan ook ‘het blijvende grote boegbeeld’ van onze partij omdat zij bijna overal aanwezig is op activiteiten, evenementen zowel voor als tijdens haar legislaturen.
Germaine is iemand die dan ook zeer realistisch in het leven staat en open voor vernieuwing. Hierdoor koos zij nummer 5 als plaats op deze nieuwe WIJ-lijst aangezien het tijd is dat een andere generatie een kans krijgen om gehoord en gezien te worden.

Desalniettemin wil zij ervoor blijven gaan en wil zij de ondersteunende pilaar zijn, zich engageren naar en voor de Tielt-Wingse bevolking en blijft zij ook ijveren voor tal van andere initiatieven. Deze ideeën omvatten onder andere de aanpak van de verkeersveiligheid binnen onze gemeente en de aanhoudende wateroverlast. Verder zet ze zich ook in voor sport, jeugd en verenigingen om hen te voorzien van de nodige infrastructuur en mogelijkheden, voor zover mogelijk, zodat elke doelgroep zich goed in zijn/haar vel kan voelen binnen onze gemeente. Desniettemin zal ze blijven ijveren voor een betere informatiedoorstroming van en naar de burgers in functie van een betere dienstverlening en zal er hierbij voor zorgen dat onze gemeente kan samenleven op een harmonieuze manier.

Kortom: ze zal alles proberen in goede banen te leiden, voor en door de burgers. Germaine is dan ook uw nummer 5 om op te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 13/10/2024.

Kristof Vanhemelen

Kristof is zorgtoeleider en actief betrokken bij het verenigingsleven. Hij heeft een hart voor sociale zaken en wil zich verder inzetten voor sport, cultuur en het welzijn van kwetsbare groepen in Tielt-Winge.

Kristof is afkomstig van Pellenberg, maar woont ondertussen al meer dan 16 jaar in het mooie Tielt-Winge. In zijn jeugdjaren was hij altijd al actief in het verenigingsleven. Zo was hij zeer actief in het jeugdhuis als bestuurslid, als organisator van evenementen bij “de Vriendenkring” en ging hij bij andere verenigingen helpen.

Tot een paar jaar geleden heeft Kristof als animator in een woonzorgcentrum gewerkt. Hier organiseerde hij allerlei activiteiten en evenementen voor de bewoners en hun familie. Nu werkt hij als zorgtoeleider in de thuiszorg en ouderenzorg. Mensen helpen begeleiden en de juiste zorgnoden bepalen horen bij zijn job, die hij dan ook al jaren vol passie uitvoert.
Verder speelt hij badminton en is hij actief in het bestuur van de badmintonclub “De Voskes” en speelt hij padel op Solto. Of is hij een helpende hand bij evenementen als Hagelandse 101, Sint-Maartensvuur, …

Zijn 2 kinderen sporten ook in Tielt-Winge. Zijn dochter Fleure danst bij Kmove en zijn zoon Tuur speelt padel en heeft altijd bij TW3000 gevoetbald, waar Kristof ook ploegafgevaardigde was.

Het is Kristof zijn tweede keer dat hij opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen. De laatste 3 jaar was hij lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Hier zijn we met een maatschappelijke dienstverlening bezig en zie je de werkelijke noden en problemen van kwetsbaren.”, aldus Kristof Vanhemelen.

Daarnaast wil hij zich ook heel graag inzetten voor het verenigingsleven, sport, toerisme en cultuur van onze gemeente.

Dus ga op 13 oktober zeker stemmen en geef je stem aan Kristof, maar ook aan de andere 20 kandidaten. Want door U kunnen WIJ het verschil maken en verder bouwen aan de toekomst.

Carla Rainchon

Als ondernemer en raadslid zet Carla zich in om het dorpsleven te versterken. Met haar expertise in boekhouding en haar sterke sociale betrokkenheid draagt ze bij aan verschillende jeugd- en sociale projecten in de gemeenschap.

Carla Rainchon is afkomstig uit Brugge maar woont ondertussen 27 jaar in Tielt-Winge. Hierbij heeft de liefde haar naar onze mooie gemeente kunnen leiden. Ze trouwde met Pedro Nys, geboren en getogen in Tielt. Samen kregen ze 3 kinderen: Falco (+), Amber en Bjarne.

Pedro en Carla runnen samen hun schrijnwerkerij gespecialiseerd in maatwerk: euroWOOD.be. Pedro is de vakman en Carla zorgt voor het teken- en programmeerwerk. Daarnaast neemt ze ook het administratieve werk voor haar rekening.

Via de familie Nys leerde Carla de gebruiken en gewoontes van het dorp kennen en het belang van het sociale en verenigingsleven. Sinds haar kinderen tieners werden, zet ze zich in haar vrije tijd in voor verschillende projecten in belang van het dorpsleven. Zo werkte ze onder andere mee aan de realisatie van Jeugdverblijf de Fons en organiseerde ze 10 edities van Sint-Maartensvuur.
Carla sloot zich aan bij de lokale politiek en werd in 2019 raadslid van het bijzonder comité sociale dienst. Daar leerde ze veel bij over de werkelijke noden en problemen van de meer kwetsbaren in onze buurt.

Ondertussen zijn de kinderen van Pedro en Carla volwassen. Ze hebben overduidelijk het ondernemen met de paplepel meegekregen. Beide jonge zelfstandigen mogen fier zijn op hun jonge en succesvolle zaak.

Met drie ondernemingen onder één dak komt Carla haar diploma boekhouden-fiscaliteit goed van pas. Ze heeft altijd wel iets om handen. Naast het vele administratieve werk schept ze ijsjes en bakt ze wafels bij haar dochter of past ze op het kindje van haar zoon. Maar vaak doet ze het eigenlijk allemaal tegelijk.

Via WIJ Tielt-Winge wil Carla meewerken aan een bruisend en leefbaar dorp. “Ik wil zorgen voor een plek met ruimte voor verenigingen en ondernemers om hun ding te doen zonder overdreven bemoeizucht, betutteling of reglementitis. Met respect voor het verleden en met de blik op de toekomst.”, aldus Carla Rainchon.

Louis Nys

Ondernemer in de bouwsector en eigenaar van Nys Construct bv. Louis wil zijn ervaring inzetten om de gemeentepolitiek te verjongen en actiever te maken, met een focus op renovatie- en bouwprojecten.

Louis Nys is geboren en getogen in Tielt-Winge en woont op de Horenweg. Zijn ouders, Dirk en Maggi Nys-Thielens waren zaakvoerder van Metaalconstructies Nys. Naast de zaak is Dirk ook leerkracht in het Damiaaninstituut te Aarschot. De grootvader van Louis, Omer Thielens, was jarenlang zaakvoerder van de Peugeot-garage Thielens. Het zelfstandige statuut is dan ook een familietrek geworden, waar Louis zelf ook zaakvoerder is van Nys Construct bv en Group Nys & Vandevelde bv. Hij professionaliseert zich in volledige renovaties van badkamers en de inrichting van dressings. Verder installeert hij zowel in nieuwbouw als renovatie, sanitair, ventilatie en warmtepompen. Hij bezoekt graag festivals, is een fervent fitness-beoefenaar en is sociaal in de omgang.

De grootvader van Louis, Roger Nys, was jarenlang actief in de Tieltse politiek. Deze kriebels zijn dan ook doorgegeven aan Louis, die zich vooral wil inzetten om de soms logge politiek iets actiever te laten verlopen en zijn steentje bij te dragen aan het Tielt-Winge van morgen.

Laurenz Mammolito

Actief in de bank- en verzekeringswereld en sterk betrokken bij het verenigingsleven. Laurenz combineert zijn ervaring in het begeleiden van mensen met een sterke visie voor een mensgericht beleid in Tielt-Winge.

Laurenz is 38 jaar, geboren en getogen in Tielt-Winge. Hij is afkomstig van een Siciliaanse vader en een Belgische moeder. In zijn opvoeding stond goedheid voor de mens en familie centraal. In 2009 behaalde hij het diploma bedrijfsmanagement aan de UCLL te Leuven. Hij is papa van Oliva en pluspapa van Elisa, Elena, Noah en Emma. Sinds 2022 woont hij samen zijn vrouw Melissa in de deelgemeente Tielt. Zelf groeide hij op als kind in Sint-Joris-Winge als kleinzoon van boer Ernest “Nest” Veulemans. Zo kon hij ook genieten van het leven op de boerderij. Als tiener was hij altijd heel sportief met 4 à 5 keer per week voetbal en engageerde hij zich in verschillende verenigingen. Dit gaat van een bestuurdersrol in het jeugdhuis tot het verder zetten van een zaalvoetbalclub. Als student was Laurenz ook altijd zeer actief in zowel sport als werk. Zo werkte hij ook in nevenactiviteit om voor het eerst te proeven van het leven als zelfstandige en voetbalde hij op dat moment bij OHL.

Laurenz is sinds 2009 actief in de bank- en verzekeringswereld en dit zowel in loondienst als zelfstandige makelaar. Hij heeft daar altijd de juiste ambitie gehad om het beter te doen en te groeien. Hij durft daarvoor ook een stap terugzetten om daarna stappen vooruit te zetten, maar altijd met een langetermijnvisie.

Door alle puzzelstukken samen te leggen komen we automatisch uit bij zijn politieke carrière. Het samenbrengen van mensen, mensen begeleiden, opleiden, problemen omzetten in uitdagingen en zoeken naar oplossen is wat hij al jarenlang doet. En laten dat nu belangrijke eigenschappen zijn voor iemand op de juiste plaats te zetten binnen onze gemeente. Hij is ook toegankelijk en zeer begripvol.
Zijn grootste politieke sterkte is alles bekijken vanuit een menselijk standpunt om zoveel mogelijk mensen op lange termijn vooruit te helpen. Dit vanuit economische en duurzame oogpunten. Doordat hij een groot gezin heeft kent hij zeker ook alle uitdagingen van het leven en wil deze ervaring gebruiken om het leven voor iedereen aangenamer te maken. Hij is gedreven en gepassioneerd in alles wat hij doet. Daarom vindt hij het belangrijk om een vertegenwoordiger te worden van de stem van het volk, ongeacht je statuut, leeftijd, afkomst of opleidingsniveau.

Luc Dolfeyn

Gepensioneerd ondernemer en mede-oprichter van WIJ. Luc wil zich inzetten voor de 65-plussers in de gemeente en bijdragen aan het sociale en culturele leven.

Luc Dolfeyn studeerde in 1975 als iemand van de eerste lichting af met een A1 diploma in de -toen revolutionaire- richting Marketing in Gent. Die ervaring zou hem later ten goede komen bij een bedrijf dat rond en na de eeuwwisseling instond voor het beheer en distributie van het marketing budget van talloze ondernemingen in de reissector. Dit bedrijf telde destijds tot 35 full time medewerkers. Het internet en de elektronica heeft ondertussen helaas een einde gemaakt aan deze fysieke distributie.

Ondertussen is Luc hierdoor gelukkig gepensioneerd. Hij is ondertussen de fiere vader geworden van Phaedra en Danaë, beiden destijds leerlingen aan de Sint- Jorisschool in ons dorp en aan de humaniora te Diest.

Phaedra studeerde af in Gent als Master in de Diergeneeskunde, en Danaë in Leuven als Master in de Biomedische Wetenschappen en Master in het Management. Net zoals hun vader, hebben Phaedra en Danaë de kriebels voor het ondernemerschap overgekregen. Phaedra is intussen voltijds aan het werk als zelfstandig dierenarts, waarbij Danaë ook een voltijdse bezigheid heeft in en rondom de verschillende horeca zaken van haar partner.

Luc Dolfeyn stond mede aan de wieg van de oprichting van WIJ, de vernieuwende dorpspartij die alle politieke richtingen wou verzamelen en daar grotendeels ook in geslaagd is. “De samenwerking tussen de “oudgedienden” uit de afgelopen meerderheid en de inzet van het ” jong geweld” verloopt vlekkeloos.”, aldus Luc Dolfeyn.

Luc benadrukt dat hij zich bij WIJ vooral wil inzetten voor het welvaren en welbevinden van de 65-plussers en een ernstige bijdrage leveren aan het cultureel en sociaal leven in Tielt-Winge. “Correcte en concrete informatie naar onze inwoners is hierbij van levensbelang”, aldus Luc Dolfeyn. Luc is een tijdje uit de politieke sfeer getreden, maar heeft nu des te meer inzet om er opnieuw volop voor te gaan. Met deze vernieuwde dorpspartij is hij er van overtuigd dat de leden zich stuk voor stuk zullen inzetten voor alle bewoners van Tielt-Winge.

Patrick Verreth

Patrick is industrieel ingenieur en levensgenieter, met een passie voor reizen, fietsen, en padel. Hij heeft zich de afgelopen zes jaar constructief ingezet voor de gemeente en pleit voor duidelijke en open communicatie in het gemeentebeleid.

Patrick Verreth is sinds 1995 inwoner van het mooie Tielt-Winge na transfer vanuit het Mechelse. Hij is gelukkig getrouwd en vader van 2 zonen, die intussen het ouderlijke nest reeds verlaten hebben. Hij is industrieel ingenieur Electro Mechanica van opleiding en werkend voor een multinational in Tienen. Maar hij staat vooral gekend als echte levensgenieter. Dit uit zich in hobby’s zoals reizen, skiën, golf, fietsen en padel.

Gedurende de afgelopen 6 jaar heeft hij vanuit de achtergrond op een positieve en constructieve manier meegewerkt aan het beleid van de gemeente. “Dit deed ik telkens vanuit het uitgangspunt van horen, veel zien en niet altijd te zwijgen.”, aldus Patrick. “Geen blabla maar zeggen wat er te zeggen valt.”, gaat hij verder. Patrick strijd voor een duidelijke en open communicatie, en dit wil hij de volgende 6 jaar natuurlijk verderzetten. Of hij deze methode al dan niet wat meer op de voorgrond zal uitoefenen hangt van de toekomst af na oktober 2024.
Zijn doel blijft hetzelfde: bouwen aan een beter Tielt-Winge waar het fijn vertoeven is en waar voldoende te beleven valt voor iedereen.

Nancy Desmedt

Nancy heeft een achtergrond in sociale zorg en kinderopvang en runt haar eigen hobbyatelier. Ze zet zich actief in voor zorg, sociale vooruitgang en de jeugdwerking binnen de gemeente.

Nancy Desmedt is geboren en getogen in Sint-Joris-Winge, waar ze nog steeds zeer graag woont. Ze is trotse mama van 1 zoon, Casper en trotse oma van Hailey, die er binnenkort nog een zusje bijkrijgt. In haar jeugdjaren was ze lid van de plaatselijke Chiro en volgde tevens muziekschool. Ze liep school aan het Damiaaninstituut te Aarschot, waar ze Handel en Secretariaat-talen volgde.

Nancy begon haar carrière als verkoopster. Na de geboorte van haar zoon, besloot ze om een andere weg in te slaan. Aangezien sociale aspecten en zorg haar nauw aan het hart liggen, koos ze ervoor om een opleiding tot zorgkundige te volgen. Al snel vond ze een baan in een rust- en verzorgingstehuis, waar ze op verscheidene afdelingen de bewoners met hart en ziel verzorgde. Nadien werkte ze ook nog in een kinderkribbe.

In 2014 was het tijd om haar droom na te jagen en startte ze met een eigen zaak in bijberoep: Nancy’s hobbyatelier, gevestigd in de ouderlijke woning te Sint-Joris-Winge. Hier maakt ze keramieken beelden en geeft ze wekelijks diverse workshops; oa keramiek schilderen, glazuren en textielverharder. In de lente van 2024 opende ze hier zelfs haar eigen hobby- en cadeauwinkeltje.

Nancy’s moeder (Van Ham Maria), was afkomstig van Motbroek. Ze overleed spijtig genoeg veel te vroeg. Haar vader (Desmedt Willy), baatte vele jaren het plaatselijke dierenasiel uit. Hij is nu op pensioen.

“Een stem voor Nancy, is een stem voor zorg, sociale vooruitgang en samenhorigheid”, aldus Desmedt Nancy. Gezien haar werkverleden, zijn toegankelijke en betaalbare zorg alsook voldoende en betaalbare kinderopvang, een van haar belangrijkste speerpunten.

Daarnaast draagt ze jeugdwerking een zeer warm hart toe. Het geeft jongeren de kans om zich op sociaal, emotioneel en cognitief vlak te ontwikkelen. Door deel te nemen aan talrijke activiteiten, leren ze vaardigheden zoals samenwerken, communicatie en probleemoplossend denken. Vaardigheden die ze zeker nog nodig gaan hebben in hun volwassen leven.

Nancy Meerkens

Nancy, geboren en getogen in Tielt-Winge, is actief in het verenigingsleven. Ze is een luisterend oor voor de inwoners en zet zich in voor het behoud van het landelijke karakter van de gemeente en de groene omgeving.

Nancy Meerkens haar DNA is blauw bepaald. Zij is dan ook opgegroeid in een blauw gezin. Nancy is 54 jaar en al heel haar leven wonende in Tielt-winge. Zij is al 33 jaar getrouwd met Johan en de trotse meter van Lowie. Als job werkt ze als bediende in een Tandtechnisch labo.
In haar vrije tijd houdt zij van reizen en het lezen van boeken over de gebeurtenissen rond de oorlog in onze gemeente en hun verblijven in de concentratiekampen en over zij die het niet overleefden en zij die geluk hadden, en wederkeerden.
Ook zet zij haar al 25 jaar actief in en stapt zij ook altijd mee met de gemeentelijke wandelclub, de “Sint-jorisvrienden”.

De wandelingen gaan door op zondagen van 14 uur tot 17 uur en worden hierbij geleid door een gids. “Het best van al is dat deze gratis zijn voor iedereen.”, aldus Nancy Meerkens. Er is een aanbod van 20 wandelingen verdeeld over het hele jaar, met vertrekken vanuit alle deelgemeenten van Tielt-winge.

Mits de gemeentelijke budgetten te respecteren wil zij graag meegaan met de moderne normen en noden van onze gemeenschap. Dit alles met het behoud van het landelijk karakter met genoeg groen, in een gemeente waar het goed is om wonen.
Verder wil zij graag een luisterend oor zijn, voor de meningen en voor wat leeft bij onze mensen. Het belangrijkste blijft dat ze onze inwoners wil bijstaan en helpen waar het kan, zodat ze trots kan zijn op het mooie Tielt-Winge.

Marianne De Mol

Marianne is een betrokken gepensioneerde die actief is in verschillende verenigingen en bestuursfuncties binnen de gemeente. Met een passie voor cultuur en sport, draagt ze bij aan diverse sociale en toeristische projecten.

Marianne De Mol is geboren in 1948 in Sint-Joris-Winge en is er nog steeds graag wonend. Zij is reeds 10 jaar met pensioen maar daarom niet minder actief. Verder is zij aangesloten bij verschillende verenigingen binnen en buiten de gemeente en neemt hierbij dan ook met alle plezier tal van taken als vrijwilliger op zich. Op sportief gebied speelt zij wekelijks tennis in Wezemaal en maakt een dagelijkse wandeling met haar golden retriever Utah. Op cultureel gebied speelt zij toneel bij een toneelkring in Tienen. In samenwerking met het GC De Maere wordt het jaarlijks stuk ook in Tielt-Winge opgevoerd tijdens de week van de Senioren.

Marianne is reeds afgevaardigde bij tal van besturen in Tielt-Winge. Deze omvatten GC De Maere, Raad voor toerisme, de bibliotheek van Tielt-Winge, Piekfijn Hageland en bijzonder comité van sociale dienst. Als het toegelaten wordt zal zij zich de komende jaren verder blijven inzetten voor de sociale dienst.

Kris Cornelissen

Kris is al bijna 12 jaar fractieleider in de gemeenteraad en zet zich volop in voor lokale verenigingen, zoals de jeugdbeweging en sportclubs. Hij staat bekend om zijn toewijding aan de gemeenschap en zijn actieve betrokkenheid bij de zwerfvuilacties.

Kris Cornelissen is al bijna 12 jaar onze fractieleider in de gemeenteraad en wil deze taak de volgende 6 jaar met veel overtuiging blijven uitvoeren voor onze vernieuwende partij WIJ Tielt-Winge.
Momenteel werkt hij in de productie bij Mijten Veevoeders. Zijn vrouw Annemie Natens is docente in de lerarenopleiding bij Odisee Brussel. Samen hebben ze 4 kinderen. De zonen Viktor en Guus werken al, waarbij Kobe en Roos nog volop aan het studeren zijn. Alle kinderen wonen nog thuis, waarschijnlijk door de geweldige service in “hotel mama”.

Kris staat bekend als een echte weldoender. Of het nu voor de voetbal, jeugdbeweging of voor de kermis is, je kan Kris altijd vragen een handje toe te steken. Of het nu is om te tappen, om op te dienen, logistiek of zijn werkplaats gebruiken… als hij je kan helpen, staat hij altijd paraat.

Als inwoner van Meensel-Kiezegem is Kris een bekend figuur in dit fantastisch mooi dorpje. Iedereen van zijn gezin is wel ergens lid van. Ze zetten zich daarom ook allen volop in voor onder andere de KLJ, FC Meensel-Kiezegem, Kermis Meensel, Kermis Kiezegem. Natuurlijk zal dat binnen een aantal jaren ook bij de OKRA zijn. Hij heeft ook een hart voor mensen met een beperking. Zijn maandelijks fietstochtje met de balanske fietsers slaat hij zelden over.

Reeds 15 jaar trekt hij de jaarlijkse zwerfvuilactie op gang, een actie gedragen door alle politieke partijen, waardoor hij met zijn team een 200-tal vuilzakken zwerfvuil weet op te halen. “Mijne nonkel uit het Antwerpse noemt me minister van het zwerfvuil, en daar mag ik gerust fier op zijn.”, Aldus Kris Cornelissen.

In de partijwerking weet Kris steeds met een vrolijke noot ervoor te zorgen dat iedereen in de vergadering zich goed voelt. Elke vergadering zal Kris zich inzetten zodat het teambelang primeert boven het eigenbelang.

Mario Ebens

Mario is postbode en kapper, en kent de gemeente als geen ander door zijn 29-jarige loopbaan. Hij zet zich in voor praktische oplossingen voor lokale problemen, waaronder wateroverlast en infrastructuurwerken.

Neckerspoel is. Daar kan je al 49 jaar Mario Ebens vinden. Mario is alleenstaande en draagt zorg voor diens inwonende ouders.

“Dat van alleenstaande is niet 100% juist, want ik heb wel nog een trouwe viervoeter Ruud. Deze heeft niks te maken met onze burgermester weliswaar.”, aldus Mario Ebens.

Omwille van Mario zijn 29-jarige tewerkstelling als postbode in de gemeente kent niemand het dorp zo goed als hij. “Daardoor zie ik als geen ander waar er werk op de plank ligt en wat dringender is en wat niet”, aldus Mario Ebens.

Stilzitten staat niet in zijn woordenboek, want naast de tewerkstelling voor B-post is Mario in bijberoep kapper. In de vrije tijd die nog overblijft zet hij zich net over de gemeentegrens in voor het voetbal bij Sporting Molenbeek.

De stap richting de politiek is dan ook duidelijk te verklaren. Een werkelijk lokale lijst die alleen bekijkt naar wat goed is voor ons dorp en zich niks aan trekt van de nationale politiek spreekt hem enorm aan. Door zijn vlotte contacten met de bevolking is hij er van overtuigd een toegankelijke spreekbuis te zijn voor alle bewoners, los van het feit dat hij zelf ook wat problemen ziet die hij mee zou kunnen oplossen.
Ook voor wat betreft de aankomende ontdubbeling van de riolering zullen de mensen uit Kiezegem kunnen rekenen op zijn dagdagelijkse opvolging van het dossier. Daarmee gaan we de wateroverlast opnieuw kunnen verminderen. Dit zal gepaard gaan met properder water in de Wingebeek en een volledig nieuw wegdek, tot zelfs net over de beek in de Glabbeeksesteenweg.

Tom Craeninckx

Tom is de eigenaar van café Boerenhof en staat bekend om zijn betrokkenheid bij de gemeenschap en het lokale toerisme. Hij is een sociaal en toegankelijk figuur, altijd klaar voor een praatje of een bijdrage aan lokale evenementen.

Tom Craeninckx is 50 jaar en trotse eigenaar van café Boerenhof. Hij woont en werkt al heel zijn leven in Tielt-Winge en weet hierdoor als de beste wat echt ondernemen en organiseren inhoudt. Tom was in zijn jeugd lid van KUJ Meensel en voetbalde bij Sporting Meensel. Hij staat bekend als een echte wielerliefhebber en ademt koers.

Als café eigenaar, is hij enorm sociaal aangelegd en staat hij elke dag paraat voor een korte babbel, een snelle mop of een lekker frisse pint. Hij is sociaal toegankelijk op alle mogelijke manieren: in zijn café, telefonisch (0495568412) en via e-mail (tomcraeninckx@hotmail.be).

Door Tom zijn sociale job staat hij dagelijks in verbinding met onze inwoners en het verenigingsleven dat hem dan ook enorm nauw aan het hart ligt. Hij is lid van Comité 525 dat gezorgd heeft voor de realisatie van het standbeeld van Eddy Merckx aan het geboortehuis in 2015. Later ontstond hierdoor dan ook de nieuwe fietsroute, waardoor het toerisme in Tielt-Winge een flinke boost heeft gekregen. Met veel passie en zin wil hij zich de komende jaren inzetten voor een toeristisch, duurzaamheid. Veiligheid. Kortom: hij zal streven naar een bruisend Tielt-Winge met een hoge belevingswaarde.

Bernadette Craeninckx


Bernadette is actief in de gemeenschap en zet zich in voor sociale cohesie, de bestrijding van eenzaamheid en armoede. Ze is betrokken bij diverse sociale projecten en speelt een belangrijke rol in parochie-initiatieven.

Bernadette is geboren en getogen in Meensel-Kiezegem en woont nog steeds in het ouderlijk huis in Meensel samen met haar echtgenoot waar ze een alleenstaande moeder met twee kinderen uit Oekraïne huisvest. Ze houdt van wandelen langs bos en veld en geniet van het mooie uitzicht van de watertoren, een baken in het landschap.

Al op jonge leeftijd zette ze zich in voor de gemeenschap waar ze in de toenmalige KVLV-afdeling bestuurslid en later voorzitter werd. Dankzij haar mandaat als O.C.M.W.-raadslid is ze zich er nog steeds van bewust dat mensen samenbrengen, gemeenschap vormen, een luisterend oor zijn, aandacht voor de kwetsbaren, heel belangrijk is in onze samenleving. Ze wil zich blijven inzetten tegen vereenzaming en armoede.

Binnen de parochie Sint-Donatus volgt ze de pastorale werking nauwgezet op. Daardoor heeft ze haar sociaal engagement kunnen verruimen naar heel de gemeente en zet ze zich in voor allerlei diaconale projecten.

Je kan Bernadette geregeld op het erekerkhof vinden omdat haar grootvaders slachtoffers zijn van de razzia’s in Meensel-Kiezegem en leeft ze mee met de oorlogsverhalen van het inwonende gezin. Ze hoopt dat onze kinderen en kleinkinderen een mooie toekomst tegemoet gaan waar er vrede mag heersen, hier en over de hele wereld. Biedt U haar de gelegenheid om daaraan te werken binnen het lokaal bestuur?

Birgit Vanackere

Birgit woont sinds 1991 in Tielt-Winge en is actief in klinische studies. Met een sterke politieke familieachtergrond wil ze zich inzetten voor ouderen en de verdere ontwikkeling van de gemeente.

Birgit Vanackere is een inwijkeling die sinds 1991 in de gemeente Tielt-Winge woont. Ze is afkomstig van Strombeek-Bever en verhuisd op 16 jarige leeftijd. Ondertussen heeft ze in elke deelgemeente van Tielt-Winge gewoond, maar sinds 2014 heeft ze haar vaste stek in het mooie, landelijke Houwaart. Birgit is trotse moeder van twee volwassen zonen: Niels en Stief. Deze zijn respectievelijk bijna 23 jaar en bijna 21 jaar.

Professioneel houdt Birgit zich bezig met klinische studies. Door zich te verdiepen in kankeronderzoek en onderzoek naar spieratrofie bij kinderen, heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt.

Wat de politiek betreft, is Birgit afkomstig uit een zeer politieke familie. Haar grootvader Leo Vanackere was gouverneur van West-Vlaanderen tot hij plots overleed in 1979. Uiteraard kent iedereen ook haar nonkel Steven Vanackere, directeur en vicegouverneur van de Nationale Bank van België en een voormalig Belgisch politicus voor CD&V. Niet al te min is gemeentepolitiek uiteraard niet te vergelijken met de federale politiek. Toch droeg Birgit reeds haar steentje bij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en 2016. De vernieuwde politieke partij WIJ in Tielt-Winge is voor Birgit een nieuwe uitdaging die ze vooral wil aangaan omwile van verandering.

“Voor mij is het vooral belangrijk dat de populatie van ouderen in de gemeente blijvend de hulp krijigen die ze nodig hebben.”, aldus Birgit Vanackere. De levensverwachting van de bevolking gaat in stijgende lijn en het is dus noodzakelijk dat er goed nagedacht wordt over te toekomst van de populatie. Ooit zullen we daar allemaal toe behoren. We willen ons op onze oude dag goed voelen in een gemeente waar we ons vele jaren van ons leven goed gevoeld hebben.

Tamara Lamber

Tamara is voormalig stewardess en actief in de digitale en AI-kunstwereld. Ze heeft ervaring als fractiesecretaris en wil bijdragen aan het versterken van toerisme en cultuur in Tielt-Winge.

Tamara Lamber woont sinds 2013 in Houwaart samen met haar man Santosh Jacobs en dochter Elisa. Zij spendeerde als kind veel tijd in de Boekhoutstraat bij haar grootouders maar woonde tot op 22 jarige leeftijd bij haar ouders in Rillaar.

Als kind had Tamara al een fascinatie voor cultuur en taal en studeerde dan ook af in deze richting. Op tienjarige leeftijd nam zij voor het eerst het vliegtuig, een ervaring die haar inspireerde om stewardess te worden. Haar eerste werkervaring ontstond als kabinetsmedewerker op het kabinet van toenmalig Vlaams minister van economie, buitenlands beleid en e-govemment. Na een tussenstop op de luchthaven als check-in bediende, maakte zij haar droom waar en werd stewardess bij wat in die tijd “jetairfly” noemde. Hier vloog ze op middellange-en lange afstandsvluchten. Na enkele jaren werd zij omwille van haar leiderschapskwaliteiten cabineverantwoordelijke. Zij was verantwoordelijk voor het coördineren, opleiden en evalueren van de stewardessen en het waarborgen van de veiligheid en het comfort van de passagiers. Zij was een van de bemanningsleden die in 2011, tijdens de Egyptische revolutie, de evacuatievluchten begeleide om Belgische toeristen te repatriëren uit Egypte. Dit omwille van de onveilige en onstabiele situatie in dat land. Helaas moest zij na bijna 10 jaar in de luchtvaart, het vliegtuig vaarwel zeggen omwille van medische redenen. Zij bleef echter wel nog enige tijd actief bij de TUI groep voor de administratieve afhandeling van de reizen en als hostess op de luchthaven.

Naast de luchtvaart heeft Tamara een nieuwe passie gevonden in de digitale- en Al kunst. In juni 2024 werd er nog een werk van onze Vlooybergtoren tentoongesteld tijdens een expo in Amsterdam en in oktober zullen twee werken van haar te zien zijn op een expo in Milaan.

Dit jaar zette Tamara haar eerste stappen in de gemeentelijke politiek, als fractiesecretaris bij Open VLD Tielt-Winge. Dit heeft haar in de mogelijkheid gesteld om het politieke reilen en zeilen binnen de gemeente van dichtbij te volgen. “Volgens mij zijn er zeker qua toerisme en cultuur nog onontdekte mogelijkheden die Tielt-Winge verder op de kaart kunnen zetten, die tegelijkertijd de lokale economie kunnen stimuleren.”, aldus Tamara Lamber. Graag wil zij in de toekomst meewerken aan een sterkere en inclusievere gemeente waar de stem van iedereen telt en waar samen werken en vooruitgang hand in hand gaan. Het typische negatieve beeld van de politiek kan en moet beter. Tamara benadrukt met een glimlach: “Als ik toch 1 iets zou kunnen vragen? Kom zeker je stem uitbrengen op 13 oktober 2024, want ons beleid begint bij uw stem.”

Agnes Van de Gaer

Agnes heeft drie legislaturen achter de rug, waarvan zes jaar als oppositielid, zes jaar als schepen van Ruimtelijke Ordening, en zes jaar als voorzitter van de gemeente- en OCMW-raden. Ze zet zich in voor de verdere ontwikkeling van de gemeente, met speciale aandacht voor sociale en toeristische projecten. Daarnaast is ze actief als vrijwilliger in diverse organisaties.

Agnes heeft reeds drie legislaturen achter de rug: zes jaar als oppositieraadslid, zes jaar als schepen van Ruimtelijke Ordening en nu zes jaar als voorzitter van de gemeente- en OCMW-raden. Dit doet ze in opvolging van Marcel Vande Gaer uit Meensel-Kiezegem.

Agnes duwt de ganse lijst maar toch in het bijzonder de kandidaten uit haar deelgemeente Houwaart. “Ik wil graag alle kandidaten, zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers, mee een duwtje in de rug geven want er is nog heel veel werk aan de winkel de komende zes jaar. Dat hebben we met de uittredende ploeg al voor een goed deel voorbereid.”, aldus Agnes Van de Gaer.

Volgens Agnes heeft onze gemeente intussen alle troeven in handen om een toeristisch centrum te worden dat kan gebruikt worden als uitvalsbasis om de ganse regio te bezoeken. Maar ook de sociale sector ligt haar enorm nauw aan het hart.

En dat laatste blijft bij haar niet alleen bij mooie woorden. Agnes is regelmatig te vinden als vrijwilliger in het Balanske in de deelgemeente Sint-Joris-Winge. Tevens behoort Agnes ook bij de vliegende brigade in het Museum44 waar zij regelmatig inspringt aan het onthaal.

Haar chauvinisme voor Houwaart steekt Agnes niet onder stoelen of banken, maar altijd met een groot hart voor heel Tielt-Winge. Zij rekent er op dat U Uw stem gaat uitbrengen op zondag 13 oktober 2024. Hierbij benadrukt ze wederom dat WIJ Tielt-Winge daarbij als enige garant staat voor de grootst mogelijke ervaring in combinatie met de grootste mogelijke vernieuwing.